Pelkkä kielikoulutus ei riitä

Työllistätkö ulkomaalaisia ja oletko järjestänyt heille suomen kielen koulutusta, mutta vaikuttaa siltä että he ei kuitenkaan viihdy työpaikalla ja Suomessa? Unohditko ehkä ottaa työelämäkulttuurin huomioon koulutuksessa?

Suomen kieli on monelle vaikeaa, koska se on hyvin erilainen, kuin monet muut kielet. Yhtä erityinen on suomalainen kulttuuri ja sekin voi aiheuttaa paljon haasteita maahanmuuttajille. Kun järjestetään koulutusta ulkomaalaisille, siihen pitää muistaa sisällyttää kulttuuriin liittyviä aiheita ja antaa kurssilaisille mahdollisuus keskustella erilaisuuksista.

Learniassa ymmärrämme, että Suomessa eletään ja työskennellään joskus eri tavalla kuin maahanmuuttajan lähtömaassa – esim. pyritään olemaan tehokkaita ja puhumaan vähemmän. Tiedämme myös sen, että suomalaiset vaikuttavat joskus ujoilta, mutta he ovat rehellisiä ja luotettavia. Olemme houmanneet, että kun maahanmuuttajat tietävät millainen maa Suomi on, he viihtyvät täällä paremmin. Kerromme oppilaillemme, että edes kielitaidossa ei ole kyse vain kielestä, vaan myös kulttuurista. Suomi ja suomalaiset (tai esimerkiksi Espanja ja Latinalainen Amerikka espanjan kursseillamme) tulevat tutummiksi kaikille kurssilaisillemme.

Haluaisitko että sinunkin ulkomaalaistaustaiset työntekijäsi kutsuvat Suomea kodikseen? Lisää kulttuuria kielikoulutukseen!

Comments are closed.