Luo parempia liikesuhteita!

Onko sinulla ulkomaalaisia yhteistyökumppaneita? Oletko yhteydessä ulkomaalaisyrityksiin? Ne ovat varmaan kiinalaisia tai venäläisiä, mutta liikekirjeenvaihto tehdään englanniksi? Miksi sinun kannattaisi oppia ulkomaalaiskumppaneidesi kieltä ja käyttää sitä heidän kanssaan?

Ensinnäkin, yhteistyökumppani arvostaisi yritystäsi. Jopa kirjoittamalla ’Terve’ tai ’Ystävällisin terveisin’ heidän kielellään näytät että kunnioitat heitä ja heidän kulttuuriaan ja saat irtopisteitä. Se myös auttaa luomaan ystävällisempiä suhteita.

Kulttuurista puheenollen – se on suureksi osaksi kieltä. On mahdotonta oppia kieltä ottamatta kulttuuria huomioon. Kun opit vierasta kieltä ja sen kulttuuria, tulet ymmärtämään kumppaneidesi käytöstä.

On mahdollista että joskus yhteistyökumppanisi tulevat Suomeen. He varmasti tuntisivat itsensä tervetulleiksi jos heille puhuttaisiin heidän äidinkieltään. Voi olla että sinäkin menet ulkomaille vierailemaan. On hyvä osata vähän kieltä ja kulttuuria, jotta reissusi sujuu paremmin. Muista sisällyttää kulttuuripuolta kielikoulutukseesi joten ymmärtäisit kumppaneitasi ja heidän maataan paremmin!

Mitä kieltä sitten tarvitsetkaan – espanjaa, kiinaa tai venäjää – ota meihin yhteyttä ja kysy meidän yksityiskursseista. Pidämme huolta siitä että opit juuri sitä mitä tarvitset!

Comments are closed.