Kun ei enää pärjää pelkällä englannin kielellä

Haastattelu 23.9.2014, Petri Laurila

Hei! Mikä on nimesi ja mistä olet kotoisin? Kuinka kauan olet opiskellut espanjaa?

Olen Petri Laurila, kotoisin Helsingistä, mutta olen nyt asunut Somerolla viimeiset kolme vuotta. Espanjaa olen opiskellut vuoden Somero-opistossa kansalaisopiston kurssilla. Espanjassa olen käynyt kaikkiaan 15 kertaa, joista 5 viimeistä kertaa vuoden sisällä Costa Blancan Torreviejassa. Yrityksellämme on omistuksessaan Torreviejassa kaksi loma-asuntoa, joita olen ollut ostamassa ja muutenkin siellä lomailemassa. Huomasin, että Torreviejassa ei enää pärjääkään pelkällä englannin kielellä, joten espanjaa oli opeteltava ainakin jonkin verran.

Miten opiskelit espanjan kieltä Learnian kurssilla?

Espanjaa olen opiskellut Learnian kurssilla yksityisopetuksena kaksi oppituntia viikossa kuuden viikon ajan. Opiskelu on tapahtunut työpaikallani.

Mikä oli paras asia kurssilla?

Paras asia kurssilla on se, että on ollut mahdollisuus saada selvyyttä moneen epäselväksi jääneeseen asiaan. Opiskelu on myös opettajan kanssa vapaasti räätälöitävissä omien tarpeiden mukaan, joten se on mukavan rentoa ja vastaa hyvin nykyisiin tarpeisiini.

Miksi tulit Learniaan? Miten Learnian kurssit eroavat toisista kursseista?

Learnian kurssin valitsin kertaukseksi ennen jatkokurssiopintoja kansalaisopistossa. Learnia valikoitui koulutusorganisaatioksi siksi, että yrityksestämme yksi virolainen henkilö oli Learnian yksityisopetuksessa parantaakseen suomen kielen taitoaan työelämässä. Kokemukset tästä olivat hyviä.

Mitä pidät espanjan kielestä? Mikä siinä on mielestäsi helpointa ja vaikeinta?

Espanjan kieli on mukavaa, mutta myös kieliopiltaan hiukan vaikeaa. Helpointa on ehkä kuitenkin kielen perusrakenne ja osa sanoista, koska olen opiskeluaikoinani lukenut aiemmin vuoden portugalia. Kielissä on paljon yhtymäkohtia. Puhekielen nopeatempoisuus tuottaa välillä seuraamisvaikeuksia.

Onko sinulle joskus käynyt jotain hauskaa, kun olet puhunut espanjaa? 

Hauskoja tilanteita mistään kielioppikömmähdyksistä ei ole sinänsä tullut. Sen sijaan olen huomannut, että espanjalaiset taksikuskit ovat hyvillään siitä, kun antaa kuljettajalle tukea muiden autoilijoiden parjaamiseen (,jotka ajavat aina väärin!).

Comments are closed.