Maahanmuuttaja on rikkaus

Ulkomaalaisten ammattilaisten työllistäminen vaikuttaa joskus haasteelliselta. Monta työnantajaa huolestuttaa se miten työilmapiiri voisi muuttua ulkomaalaisen työntekijän tultua. Mikä joskus jää huomaamatta on se, että maahanmuuttajat tuovat työpaikalle paljon rikkautta.

Miten hyödyntää sitä rikkautta ja miten auttaa maahanmuuttajia viihtymään työpaikalla paremmin?

Maahanmuuttajat tuovat uusia ideoita ja taitoa. Heillä on tutkintoja eri maista ja he ovat työskentelleet erilaisissa työkulttuureissa. Heidän näkökulmansa voi tuoda raikkautta ja uusia ratkaisuja.

Heillä on usein yhteyksiä ulkomaalaisyrityksiin. Se voi olla hyödyllistä uudelle työpaikalle, varsinkin jos yhteydet ovat samalta alalta.

Maahanmuuttaja voi olla rikkaus koko henkilökunnalle. He tuovat uusia perinteitä ja kulttuuria –ruokaa, musiikkia ja kieliä.

Ottaakseen siitä rikkaudesta irti niin paljon kuin mahdollista, työnantajan pitää ainakin alussa auttaa ulkomaalaistyntekijöitään ymmärtämään uuden maan kulttuuria. Yksi mahdollisuus on järjestää heille kurssi, jolla he tutustuvat sekä jokapäiväisiin että työhön liittyviin fraaseihin, ja myös oppivat työelämän kulttuuria. Sellainen sijoitus heidän kehitykseensä voi johtaa hyvän ja lojaalin työntekijän saamiseen.

Katso miten voimme auttaa sinua juuri siinä!

 

Comments are closed.